Historie

Historien om os

En lille historie bag vores forening

Efter et par år med strikkecaféer på Skals Textilseminarium besluttede den daværende sekretær, Lajla Grünwald og jeg (rektor, Hanne Pjedsted) at vi ville starte en egentlig forening .. det var i efteråret 2005.

Årsagen var såre simpel: det kløede i fingrene på et par garvede strikkere at se de studerendes sjove, spændende og fantastiske resultater af opgaver og eksamener.
Vi ville selv i gang – men hver for sig manglede vi inspiration og gejst og udfordringer.

Altså måtte strikkecaféerne vige for et foreningsarbejde og vi kastede os ud i annoncering, generalforsamling og stiftede, med herlige lokale strikkeres hjælp, strikkeforeningen ”Seriøst strik … for sjov”.

Vi lavede et oplæg til stiftende generalforsamling om foreningens virke, vedtægtsforslag og ”krav/ønsker” til medlemmerne og formålet var netop som navnet: Vores strik skulle være seriøst og det skulle samtidig være for sjov.

Det var ikke ment som en forening for professionelle, men vi ville gerne ud over ”nørklerier” / husmor-flid, der ”blot” er tidsfordriv og hyggearbejde, når man småkeder sig og vi ville ikke arbejde med kopiering af andres arbejder.
Der skulle kunne sættes krav om kreativitet – og at strikke efter andres opskrifter er mere rekreativt end kreativt!

Der skulle udfordringer til og vi endes senere om at have et årligt tema til udstillinger … og det var seriøst ment.
Samtidig ville vi have mulighed for at have det sjovt, udfordre hinanden, grine sammen og nyde strikkeriet i et socialt strikkefællesskab … og det virker jo!!!

Foreningen blev oprettet, vedtægter vedtaget og vi har siden udvidet til 3 lokalgrupper: Viborg, Silkeborg og Århus. Og måske …. andre steder er på vej?

Første årstema var: “Sort, hvidt og én farve”.
Siden fulgte: “Forgreninger”, “XXX-TØJ”, “40 x 40” og nu har vi temaet “Skabagtig” på tapetet.

Hanne Pjedsted

Marts 2011

Seriøststrikforsjov
Advertisement