Foreningens opstart

Seriøse strikkere samles i Skals

Lajla Grünwaldt og Hanne Pjedsted er begge   bidt af et par gale strikkepinde. Nu vil de gerne dele glæden og   inspirationen ved kreativ håndstrikning med andre interesserede, og derfor   har de taget initiativ til en ny forening for seriøse strikkere.

AF ANNE FALCK

Kreativitet, nytænkning og gensidig inspiration er i højsædet, når en flok seriøse håndstrikkere på torsdag danner en ny forening, hvor de også vil have det sjovt

30. November 2005 10:14
VIBORGEGNEN: En ny forening med hjemsted på Viborgegnen har vist sig at være en succes, allerede før den overhovedet er stiftet. Indtil videre har 45 strikkeglade fra det meste af landet givet tilsagn om, at de gerne vil være med i foreningen “Seriøst strik… for sjov”. Foreningen holder stiftende generalforsamling i morgen, torsdag, i Textilseminariets lokaler i Skals.

Initiativtagerne til foreningen er Hanne Pjedsted og Lajla Grünwaldt. De er henholdsvis studierektor og sekretær på Textilseminariet, og derfor var det mest praktisk at holde den stiftende generalforsamling der. Men i deres fritid er de også habile håndstrikkere og har været det igennem mange år, og foreningen skal ikke have nogen formel tilknytning til seminariet. Initiativet er helt på privat basis.

– Men det er da klart, at vi til daglig oplever en masse inspiration fra de studerende, som vi er omgivet af. De baserer jo deres opgaver på en høj grad af kreativitet og nytænkning, og det er forbudt at kopiere fra hinanden, forklarer Hanne Pjedsted.

Der er da heller ikke lagt op til, at der skal være særlig meget stemning af strikkeklub over den nye forening.

Opskrifter og rutinearbejde vil være bandlyst, hvorimod den gensidige inspiration skal sættes i højsædet.

– Det handler selvfølgelig også om hygge, men grundtanken er, at vi skal eksperimentere og lege os frem til nye udtryk og måder at bruge håndarbejdet på. Det kan også handle om materialerne, man strikker af. Hvorfor ikke prøve med ting som kassettebånd, kobbertråd eller fiskesnøre, foreslår Lajla Grünwaldt.

– Ja, eller hvad med at klippe cykelslanger i tynde strimler og se, hvor ventilerne dukker op, når man strikker, indskyder Hanne Pjedsted.

Reklamer