Årsplan 2014

 

Årsplan 2014   

Januar
Onsdag 8. i VEJLE Strik efter papirmønster. Vi prøvestrikker en halv halsudskæring direkte efter papiret . Husk  garnrester og pinde der passer til. (vi springer pralerunden over denne gang)
Onsdag 8. i ÅRHUS Neverkont (Hanne M).
Lørdag 11. kl. 12-15Søndag 12. kl. 11-14 TexStil messen i Vejle
Torsdag 16. i SILKEBORG Planlægning af forårsprogram
Tirsdag 28. i HORSENS Vi strikker navneskilte.  Medbring tyndt garn og pinde og måske et gammelt plastic-kort til at sy det strikkede omkring. Strikke-mønster-papir til at tegne på medbringer Hanne Mark. (Der bestilles garn til tvebinding hos Helle, for dem der har lyst til at lære det d. 25 marts). OBS!! Vi skal ifølge vores program strikke navneskilte. Derudover har Kirsten fra ”Klædeskabet” på Industrimuseet fået det arrangeret, så vi for halv entre (30 kr.) kan komme på museet og se udstillingen ”Mangfoldige masker og Maskiner”. Det er alle modellerne fra den nye strikkebog ”Mangfoldige Masker”, som er udstillet på museet blandt de store maskiner. Det kan absolut anbefales at se de fine modeller ”live”. Samtidig kan du denne aften købe bogen ”Mangfoldige Masker” med 10 % rabat.
 
Februar
Onsdag 5. i VEJLE Hestetømmer / I -cord i kanterne, også i opslagning og aflukning (Hanne)
Onsdag 5. i ÅRHUS Lodrette kanter i strik, start og slutmasker osv.
Torsdag 6. i VIBORG Garnbytte
Torsdag 20. i SILKEBORG Dobbeltstrik – vi hjælper hinanden med denne teknik (medbring 2 farver garn af samme slags og pinde)
Tirsdag 25. i HORSENS Dobbelt-strik med u-ens for og bag efter Bente Rønbjergs ideer v.  Anne Dorthe og Kirsten. Medbring 2 farver lign. strømpegarn og pinde ½ nr. mindre end du normalt vil bruge til garnkvaliteten.
Torsdag 27. i SILKEBORG FÆLLESMØDE. Inspirationsaften med indehaveren af strikfirmaet HappyKnitTeaTime Stine Sæther Uldal. Gratis – foreningen betaler entre. Tilmelding!
Marts
Onsdag 5. i VEJLE Vævestrik a la Ingrid. ( perlegrus med 2 eller  3 farver. Medbring  garnrester i 3 farver i samme kvalitet + pinde til prøver.(Ingrid + Hanne  +??)
Torsdag 6. i VIBORG Magic loop, Arnica
Onsdag 12. i ÅRHUS Tunesisk hækling også kaldet hakning, et af medlemmerne vil undervise os. Medbring garn og nål der passer sammen.
Torsdag 20. i SILKEBORG Papirmønster / modelberegning – Hanne Pjedsted kommer og viser os hvordan. (garn og pinde, papir og blyant)
Tirsdag 25. i HORSENS Tve-binding v. Helle. Anvendes til vanter mm. Teknikken gør at vanterne bliver vandtætte.
April
Onsdag 2. i VEJLE Afstivning af skulpturel strik… med trælim og/eller? (Emmy og Elsebeth) Medbring strikket skulpturelle genstande/skål til at trække i form over, mv.)
Torsdag 3. i VIBORG Hanne Pjedsted, alternativt garnvalg og andre ændringer
Lørdag 5. i ÅRHUS FÆLLESMØDE. SPONTAN STRIK. Workshop med Ruth Sørensen
Lørdag 5. i SILKEBORG Udstillingsåbning af blot BLÅT kl. 13-16 i museumscaféen
Onsdag 9. i ÅRHUS Lodrette kanter i strik, start og slutmasker osv.
Tirsdag 22. i HORSENS Tve-binding fortsat.
Torsdag 24. i SILKEBORG Montering – fif og ideer. Vi hjælper hinanden med gode råd. (medbring færdigt strik eller strikkeprøver til montering)
Lørdag 26. i SILKEBORG Generalforsamling kl. 13-17. Besøg af Garngaragen. Indkaldelse ved bestyrelsen. På generalforsamlingen vælges næste års udstillingstema.
Maj
Torsdag 1. i VIBORG Hakning og hækling, Kirsten Odgård og Hanne Berg
Onsdag 7. i VEJLE Strikkede masker (alle) Aftaler om juni-projekt til World Wide Knit in Public – day.
Onsdag 14. i ÅRHUS Hjemmesider, hvor kan man finde gode ideer?
Torsdag 15. i SILKEBORG To-ende-strikning – vi hjælper hinanden (garn og pinde)
Tirsdag 27. i HORSENS Neverkont med instruktion af Ebba Mehlsen fra Vejle Seriøs Strik. Ebba har strikket meget i Neverkont og har mange ting at vise frem, så vi kan se, hvad det kan anvendes til.  Medbring garn og rundpind der passer sammen.
Juni
Onsdag 4. i VEJLE Fælles strikkeprojekt i Vejle… i offentlige lokaler (f. eks Regionshuset/ Kommunekontoret?) Forberedelse til WWKiP day
Torsdag 5. i VIBORG Vandrette masker, lettiske masker m.m. Birte Kvaiborg og Elsebeth Solskin
Onsdag 11. i ÅRHUS Året der gik i strik
Søndag 15. WWKIP på Gl. Rye Mølle Vi fejrer WWKIP på Gl. Rye Møllemuseum kl. 10-16. Her er mulighed for at mødes med andre glade strikkere og samtidig se/gense vores udstilling “blot BLÅT”.
Torsdag 19. i SILKEBORG Sommertaffel (hver især medbringer et eller andet spiseligt, der kan indgå i et fælles ta’selv-bord).
Tirsdag 24. i HORSENS Sommerafslutning med planlægning af efterårets aktiviteter.
JULI & AUGUST SOMMERPAUSE for møder i afdelingerne
Juli
Onsdag 9. i ÅRHUS Vi mødes og strikker på sommerstrikketøjet.
August
Mandag 11. i Holstebro Lær at strikke Smock-strik af Ritta Klok Lauritsen. Tag rundpind 80/100 med samt lidt uldgarn til at lave en prøve af.
Onsdag 20. i ÅRHUS Sommerferie garn og strik inspiration. Vi håber på inspiration fra Tind Mohair og strikkerejser. – Smygmask og nålebinding. Dorrit prøver at finde ude af disse teknikker, måske er der nogen der kan hjælpe, har bøgerne med.
Søndag 24. i Århus FÆLLESMØDE. Inspirationsdag til næste års udstillingstema på Danmarks Industrimuseum i Horsens
Tirsdag 26. i Horsens Neverkont med instruktion af Ebba Mehlsen. Medbring pinde og garn der passer sammen og gerne garn i flere farver.
September
Onsdag 3. i VEJLE Tag “pralestrik” med + rigtig gode idéer til vores Vejle kalender, som vi skal have udarbejdet!
Torsdag 4. i VIBORG Aftale næste halve års program. Evt. lave strikket navneskilt.
Mandag 8. i HOLSTEBRO Lær at ”hæfte” ender samtidig med strik /spytsplejse uldgarn af Anne Holtegaard og lær Russian Joins af Theresa Knudsen
Onsdag 10. i ÅRHUS Ender og kanter. Vibeke har en flot rullekant og Anne Lise en engelsk bog med masser af kanter.
Torsdag 18. i SILKEBORG Tag “pralestrik” med + gode idéer til vores Silkeborg kalender 2014-15, som vi skal have udarbejdet!
Tirsdag 23. i Horsens Beregning efter papirmønster og andre gode fif ved Hanne Pjedsted.
Oktober
Onsdag 1. i VEJLE Striber uden ”hak” og andre stribe-idéer. (Else Marie og Hanne)
Torsdag 2. i VIBORG
Lørdag 4. FÆLLESMØDE. Erstatnings-workshop: Strik efter papirmønster – og design utraditionelle modeller! (i stedet for Vitard Willumsen: ”skævt strik”). Gider du heller ikke altid følge en opskrift slavisk? Har du lyst til at prøve kræfter med at designe din ”helt eget” strikmodel?
Så prøv at strikke efter et papirmønster… og undgå de mange beregninger! Sted: Brejning ved Vejle. Tilmelding!
Onsdag 8. i ÅRHUS Tunesisk hækling (hakning)
Torsdag 9. i SILKEBORG Vendestrik (Birthe, Ida, Grethe og Solveig tager ting med og viser hvordan)
Mandag 13. i HOLSTEBRO Lær at slå masker op på en anderledes måde af Pia Kjær
Søndag 26. i SILKEBORG FÆLLESMØDE. Workshop ”Strik- vilde og nye idéer – med Lotte Kjær, på museet i Silkeborg. AFLYST!!!
Tirsdag 28. i Horsens ”Noget om farver” ved Kirsten fra Klædeskabet på Industrimuseet.
November
Torsdag 1. Håndarbejdets dag fejres i år på Randbøldal Museum kl. 10.00-18.00. Udstillingen “BLOT BLÅT” udstilles på museet i november måned.
Onsdag 5. i VEJLE ”Soft tomatoo heel” (hæl med vendestrik) (Hanne)
Torsdag 6. i VIBORG Vandrette masker
Søndag 9. Kunsthåndværkerdag på Museum Silkeborg. Vi er inviteret til at have en stand på markedet. Andre kan anmode om salgsstande (kontakt Karen Boe, Museum Silkeborg). Kriterium: at det kan betragtes som kunsthåndværk, dvs. unika og eget design, jfr. foreningens formål! Museet alene tager stilling til, om man kan godkendes/ om tingene passer ind i sammenhængen, så der ikke er alt for mange ensartede værker.
Mandag 10. i HOLSTEBRO Lær en særlig elastisk afslutning af Kirsten Nielsen
Onsdag 12. i ÅRHUS Strik med flere farver. Fair Isle metode.
Torsdag 20. i SILKEBORG Tvebinding ved Helle Andersen, Horsens. Medbring garn i 2 -3 farver som passer til strømpepinde 3 -3½.
Tirsdag 25. i HORSENS
December
Onsdag 3. i VEJLE Smockstrikning og smockager (Connie klarer oplæg til strik)
Torsdag 4. i VIBORG Ravelry og julehygge
Mandag 8. i HOLSTEBRO Lær at strikke motiver med flere farver af Aase Steensen og lær hønsestrik af Mary Ann Bjarup
Onsdag 10. i ÅRHUS Vibeke fortæller fra Anne Lise Møllers bog “Alverdens strik”.
Lørdag 13. og søndag 14. Julemarked på Industrimuseet i Horsens. Museet vil reservere en stand til salg af unika strik (f.eks. strikkede juleting). Så overvej, om du har noget flot, du kan sælge! – Samme regler som i Silkeborg: man kan bede om en stand, men museet vurderer om man kan ”godkendes”. Kontakt Kirsten Graversen
Torsdag 18. i SILKEBORG OBS! NYT MØDELOKALE. Julestrik og julehygge, medtag gerne noget pralestrik. Lokale 1 Sal D.
Reklamer